Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Предсрочно ще завърши рехабилитацията на бул. „Добруджа” и ул. „Н. Петков” в Добрич, прогнозира кметът

Започнаха строително-ремонтните дейности по бул. „Добруджа”, строителите полагат първия изравняващ слой биндер в дясната лента, в посока кв. „Рилци”, съобщи кметът Йордан Йорданов.  По неговите думи, до края на май се очаква  движението да бъде отбито в изцяло асфалтирания участък. В същото време мостовото съоръжение до кръстовището на ул.  „Калиакра” през изминалите дни беше подготвено, положена е т. нар. „мушама” и през следващите дни ще бъде подготвено за асфалтиране, допълни кметът. Той посочи, че  проектът се движи по график и очаква изпълнението му да приключи по-рано от  определения срок. Заложеният срок е до септември месец,  но нашите  очаквания са, че булевардът ще приключи много преди крайния срок, отбеляза Йордан Йорданов.

Той уточни, че по ул. „Никола Петков” също много активно и бързо вървят ремонтните дейности. Там вече са на финалната права на полагането на подземните кабели за осветлението. Мобилните оператори също са изявили желание и са положили техни кабели. Бордюрите почти да стигнали до кръстовището на ул. „Батовска” и „Н. Петков”. „Нашите очаквания са, че през първите седмици на юни ще започне фрезоване на самата настилка и полагане на първите пластове асфалт. Работи се и по полагане на павета по тротоарите” – поясни кметът.

От общинската администрация припомнят, че рехабилитацията на бул. „Добруджа” и ул. „Никола Петков” се извършва по съвместен проект с румънската община Меджидия за подобряване на пътната инфраструктура. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България. Предвиденият за община Добрич финансов ресурс е 4 135 000 евро. Освен рехабилитация на пътните настилки, се предвижда подновяване на тротоари и бордюри, както и монтиране на ново улично осветление. Ремонтът обхваща и моста над железопътната линия близо до бензиностанция „Шел” в града.

c