Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа" отстъпи и в последния си домакински мач от Втора футболна лига

Футболистите на "Добруджа 1919" не успяха да спечелят срещу състава на "Струмска слава" и в последната си домакинска среща от шампионата във Втора футболна лига.

Още през първата част на срещата, гостите от Радомир си свършиха работата, за която бяха дошли на стадион "Дружба". Александър Аспарухов откри резултата още в седмата минута, а в 21-ата Юлиян Чапаев увеличи аванса до 2:0. Крайният резултат 2:1 беше оформен след точно изпълнен наказателен удар от бялата точка - от Тодор Колев в 55-ата минута. Качество на игра и тактически постройки е безпредметно да се описва, при положение, че за домакините срещата беше протоколна - официално, тъй като състава вече изпадна от профи лигата. Друг е въпроса, какво можеше или следва да направят клубни състезатели, играещи освен за възнаграждение, но и за спорт, публика и пр. Е, участниците в настоящата формация на "жълто-зелените" пропуснаха да се възползват от това си право. За гостите изход от мача също не беше от особена важност, тъй като "Струмска слава" е в "златната среда" в таблицата.

За Димитър Димитров от София - главният арбитър на срещата, не се наложи да показва наказателни картони. Факт, сам по себе си говорещ за "напрегнатата" атмосфера на терена.

За Добруджа играха: 1.Иван Ангелов (вр), 27.Николай Николаев, 3.Михаил Венков (к), 17.Тодор Колев, 4.Тодор Паланков, 99.Денис Кадир, 7.Николай Минков, 8.Янчо Андреев, 19.Росен Кръстев, 94.Кристиян К.Петков, 11.Стефан Митев.

За Струмска слава: 12.Драгомир Петков (вр), 2.Борислав Николов (к), 3.Николай Р.Николов, 15.Калоян Евгениев, 23.Любомир Танев, 22.Антон Тунгаров, 16.Хуан Давид Алсате, 9.Александър Аспарухов, 7.Кристиан Тасев, 6.Димитър Петков, 4.Юлиан Чапаев.

В последния XXX кръг от шампионата, съставът на "Добруджа 1919" гостува на "Литекс" в Ловеч. Срещата ще се играе на 23 май от 17:00 ч.

c