Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В последния училищен ден, абитуриенти от Добрич замениха тоалетите с тениски с послания

За последен път школският звънец удари за абитуриентите от ФСГ „Васил Левски” в Добрич, а тържеството за тяхното изпращане в училищния двор се превърна в пъстра смесица от цветя, балони, усмивки, приветствия, закачки и мъничко тъга.

Учениците от ХІІ-а с класен ръководител Димитричка Порязова и от ХІІ-д с класен ръководител Румен Билярски бяха облечени с тениски, вместо с бляскави тоалети за празника. Оказа се, че тези две паралелки, както и останалите три класа, са участвали в благотворителна инициатива в подкрепа на човек в нужда. „Решихме, вместо да даваме пари за скъпи тоалети, да помогнем на някой, който се нуждае от подкрепа” – обясни Грета Георгиева от ХІІ-а, чиито тениски са с надпис „Подай ръка!”. А Гергана Кадикянова от ХІІ-д посочи, че тя и нейните съученици смятат, че да си абитуриент не означава да носиш скъпи дрехи, че зрелостта се изразява и в подкрепа на човек в нужда. Тениските на ХІІ-д са с надпис „Аз подарих усмивка!”.

     В приветствието си към завършващите ученици директорът на гимназията Ангел Христов им пожела здраве, щастие и попътен вятър, за да преодоляват трудностите, които ще им поднесе Негово Величество Животът. На свой ред всяка от петте завършващи паралелки се представи със своя 10-минутна програма. Прозвучаха думи на благодарност към преподавателите за търпението, постоянството и усилията през петте години на обучение. Чуха се стихове, шаржове, закачки, спомени за весели случки. Обявена бе и класация за учителите в различни категории: „Най-добър”, „Най-спокоен”, „Най-силен”, „Най-търпелив”, „Най-забавен” и други. Към небето полетя ято от цветни балони. А учениците от ХІІ-б клас благодариха на своята класна ръководителка Теодора Иванова с огромен букет и бял гълъб, който полетя към небето над двора на ФСГ „Васил Левски”.

c