Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С национални ризи бяха на изпращането си абитуриентите от Шабла

Момичетата и момчетата от Випуск 2019 на СУ „Асен Златаров” в Шабла днес чуха за последен път училищния звънец. Възпитаниците на Йорданка Атанасова избраха да бъдат с национални ризи за своето изпращане. Предвождани от мажоретките при Общинския детски комплекс /ОДК/, те бяха посрещнати в двора на училището от своите съученици, учители, родители, близки и приятели.

Сред гостите на празника бяха кметът на Шабла Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, общински служители и други. По традиция, първи приветства зрелостниците директорът на СУ „Асен Златаров“ Петранка Валентинова. В словото си тя каза, че от днес за тях започва нов етап. Разделят се с родното училище, но ги чакат нови възможности за реализация, по пътя, наречен живот. Пожела им „На добър път”

Мариян Жечев също поздрави 18-те абитуриенти, които през годините са носили и защитавали с гордост името „златаровци“, както в училище, така и като самодейци. От името на родителите говори Веселина Пенчева. „През последните 12 години в училище научихте толкова много! Не само уроците по история, биология и другите предмети. Учихте се и на приятелство, доверие, компромиси, търпение. Научихте се да бъдете изпълнителни и стриктни. Запомнете тези уроци и ги прилагайте в живота всеки ден”, бе нейното послание.

Своя поздрав отправиха мажоретките при ОДК и третокласниците. Последваха номинации за незабравимите учители, извървели пътя от 1 до 12 клас с вече порасналите момичета и момчета.

Програмата завърши с изпълненията на детски танцов състав „Бърборино“, в който днешните абитуриенти са танцували като малки. Безброй снимки запечатаха това мило събитие както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели.

c