Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Миро и Jeremy? от Каварна с номинации за Годишните награди на БГ радио

Поп звездата Миро, който е родом от Добрич, и основаната в Каварна група Jeremy? са сред номинираните на Годишните музикални награди на БГ радио 2019. Гласуването във финалния етап за определяне на носителите на отличията в девет категории е до 00:00 часа на 21 май. Тази година церемонията по награждаването ще се състои в зала „Колодрум” в Пловдив на 22 май.

Миро е номиниран в общо четири категории. В категорията „БГ песен” той участва в надпреварата с „Печат от моята душа”. Другите номинирани са песните „Чужди усмивки” на Тоно Н, „Together” /”Вечеряй, Радо”/ на 4Magic, „Ще дойдеш ли с мен” на Ndoe и „Хайвера” на Скандау. Втората номинация на Миро е в категорията „БГ текст” за „Печат на моята душа”. Там се конкурира с „Чужди усмивки” на Тоно Н, „Без религия” на Pavell & Venci Venc', „Летим” на Любо Киров и „Ще дойдеш ли с мен” на Ndoe. Поп изпълнителят от Добрич е номиниран и в категорията „БГ изпълнител”. Конкуренти са му Графа, Любо Киров, Papi Hans и Орлин Павлов. Четвъртата номинация на Миро е в категорията „БГ видеоклип” за клипа на песента „Печат от моята душа”, на който е режисьор. В тази категория се състезават и „Колко ми липсваш” с режисьор Кирил Кирилов – Кико на 4 Magic, „Хайвера” с режисьор Евгени Тодоров на Скандау, „Все на мен” с режисьор Люси Иларионов на Дара и „Чужди усмивки” с режисьор Стефан Маринов на Тоно Н.

Jeremy? са номинирани в категорията „БГ група”. Конкуренти са им Б. Т. Р., Ку-ку Бенд, D2  и Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени.

Годишните музикални награди на БГ радио 2019  и Специалната награда БГ Вдъхновител на името на Ана Мария Тонкова ще бъдат връчени за шеста поредна година. Специалната награда е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, единствената статуетка, която реално се определя еднолично от eкипа на БГ радио, ще получат Братя Аргирови. Любимите пловдивчани Благовест и Светослав Аргирови тази година празнуват и юбилей и след броени дни навършват 60 години. Дуетът има не само обичани легендарни песни като „Гот е“, „И замирисва на море“, „Ненужен“, „Силвия“, „Вчера“, но и намерение за очаквано силно завръщане на българската музикална сцена. Името на носителите на тазгодишния приз бе обявено от Звезди от Ахат, БГ Вдъхновители 2018.

И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио.

За своите любими изпълнители може да гласувате ТУК

Източник: bgradio.bg

c