Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

С любими анимационни герои популяризират спорта сред най-малките в Каварна

На 18 май, Националната кампания "Мисия спорт на любимите герои“ ще се проведе и в град Каварна, съобщиха от местната администрация.

Идеята и реализацията са на Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова - председател на сдружение Асоциация „Докосни дъгата“. С едни от най-обичаните анимационни герои, организаторите насочват усилията си към ученици на възраст между 6 и 10 години, опитвайки се да популяризират физически активния начин на живот сред подрастващите. 
Началният час е 10:00, когато в градския парк на Каварна 14 анимационни героя ще забавляват каварненски деца в спортни дисциплини по футбол, хандбал, карате, кикбокс, тенис на корт, лека атлетика и колоездене. В обособени "спортни кътчета", за децата ще бъдат представяни специфични елементи в отделните спортове. В края на игрите, всяко дете ще има възможност да попълни анкета, посочвайки своя любим спорт.

Националната инициатива "Мисия спорт на любимите герои“ се подкрепя от федерациите по футбол, волейбол, баскетбол, карате, таекуондо, джудо, бадминтон, художествена гимнастика, тенис на маса, бокс, борба, тенис на корт, модерен петобой и лека атлетика.

Едни от най-известните имена в спорт също вече застанаха зад посланията на кампанията. Това са - Петър Хубчев, Владо Николов, Асен Великов, Мирела Йолова, Рами Шау, Георги Георгиев, Габриела и Стефани Стоеви, Християна Тодорова, Денислав Коджабашев, Тервел Пулев, Елица Янкова, Рангел Марков, Виктория Томова, Явор Пешлеевски, Тодор Михалев, Веселин Живков, Илиан Илиев, Детелин Далаклиев и Бончо Генчев.

По време на спортните игри, малчуганите ще се срещнат с живите анимационни герои - Лъвчо, Тигър, Бъгс Бъни, Кунг Фу Панда По, Дракончето Хълцуг, Миньон, Мини Маус, Мики Маус, Вълчо, Мечо Пух, Маша, Том и Джери и Маршал.

В страната, първият спортен празник се проведе в гр. Пазарджик на 24 ноември 2018 година, в Спортна зала „Васил Левски“.

"По време на организираните мероприятия запознаваме децата с важността от физическата активност и едновременно с това с основите на различни популярни спортове, като самите те получават възможност да направят своя избор свободно и под формата на игра", споделя идейният инициатор Ренета Камберова.

Снимки: Мисия Спорт На Любимите Герои

c