Общество

Операция по контрол на товарните автомобили и автобусите започна МВР

От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщава МВР. Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътно-транспортни произшествии с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки катастрофи. Основните причини за възникналите инциденти са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и с участието на служители на криминална и икономическа полиция.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *