Образование Туризъм Храна и напитки

Престижни награди за млади кулинарни таланти, подкрепяни от Албена

Ученици на Гимназията по туризъм в Добрич – първи в страната на кулинарно състезание

Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс „Аз готвя най-добре“. Кулинарната надпревара се организира през 2018 от проекта ДОМИНО и HRC „Аз готвя най-добре“. Момичетата са имали за задача да приготвят четиристепенно швейцарско меню в специална тематична официална вечеря „Кухнята на Швейцария“.

От 2016 г. ваканционно селище Албена е партньор на Гимназията по туризъм в Добрич като организира дуално обучение за избралите паралелка „помощник-готвач“. От 2018 г. беше разкрита и втора паралелка – „кетъринг“, с активната подкрепа на комплекса. Много от младите таланти получават възможност за професионално развитие в Албена, още докато се обучават в гимназията.

„Като работодател, развиваме и стимулираме младите кадри, които получават възможност да развиват уменията си, възползвайки се от съвременните технологични средства, които им осигуряваме“, сподели Кристина Богданова – Продуктов мениджър на Албена. Тя беше единственият от гост-партньорите на официалната вечеря, проведена на 8 май, в столичния ресторант „Таланти“.

Сред официалните гости на събитието бяха посланичката на Швейцария г-жа Мюриел Берсе Коен, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова, представители на Централното координационно звено към Министерски съвет и други.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *