Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

1 000 лева даряват абитуриентите на СУ „Св. Кл. Охридски” на две семейства в нужда

В пълна зала на общински младежки център „Захари Стоянов” се състоя снощи изключително емоционалният и вълнуващ благотворителен концерт по случай завършването на Випуск 2019 на
училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич. Съученици, родители, близки и приятели дойдоха, за да се насладят на изпълненията на завършващите млади хора. Зрелостниците с грейнали лица обсипаха с цветя своите преподаватели.

Концертът започна с изпълнение на песента „Заедно” на Орлин Павлов, Графа и Любо Киров. Един след друг - на сцената, зрелостниците и техни съученици се изявиха с вокални и инструментални изпълнения - като солисти и в жанрови формации. Бурни аплодисменти предизвикваха всеки един от представените танци – фолклорните, хип-хоп, модерен балет, както и горещото балканско сиртаки.

За пореден път обаче възпитаниците на СУ „Свети Климент Охридски” показаха, че освен талант притежават и много доброта в сърцата си. Както Про Нюз Добрич писа, концертът на абитуриентите бе с благотворителна кауза – в подкрепа на две семейства в
нужда. „Нека бъдем по-добри хора!” – този призив отправиха водещите на концерта към многобройната публика.

Те споделиха, че абитуриентите на СУ „Свети Климент Охридски” ще помогнат на едно ранено ангелче – Ева. След тежка катастрофа тогава 13-годишното момиче е приковано на легло. Вече повече от 7 години за него се грижи майка му Надежда Георгиева, която също е в тежко здравословно състояние. Завършващите училището по изкуства ще подкрепят и семейство Иванови, чиято дъщеря Емилия е тяхна съученичка и също е абитуриентка. Семейството изгуби дома си заради просрочени задължения към банка. До тази тежка ситуация се стига след като бащата Калин Иванов катастрофира тежко и остава парализиран от кръста надолу. Абитуриентка тази година е и още една от трите му дъщери.

На благотворителния концерт на Випуск 2019 на СУ „Свети Климент Охридски” бяха събрани 1 000 лева. Те постъпиха от продажба на билети и дарителска кутия, която бе поставена в концертната зала.

В края на емоционалното събитие на сцената се качиха всички 12-класници и учители. Сред тях бе и директорът на СУ „Свети Климент Охридски” Петя Георгиева, която увери абитуриентите, че вратите на училището винаги са отворени за тях и им пожела щастлив полет. Концертът завърши с изпълнение на песента „След 10 години” на ФСБ.

c