Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В Деня на Европа ученици поеха управлението на училище в Добрич

На 9 май, в добричкото СУ „Димитър Талев“ отбелязаха Деня на Европа и ученическото самоуправление, предоставяйки възможност на учениците да поемат функциите на ръководството в учебното заведение.

Традицията за ученическо самоуправление има богата история в СУ „Димитър Талев“, припомниха от училищното ръководство. В днешния празничен ден, възможност да се включат в инициативата е предоставена на ученици от гимназиална и прогимназиална степен. "Основната идея е да се даде възможност на учениците сами да организират живота си в училище и в някои случаи – дори да бъдат част от неговото управление. Възпитаниците, които бяха избрани да заемат ръководните длъжности директор и помощник-директор получиха специални задачи. Всеки от тях трябваше да реши казус и да даде предложение за подобряване организацията на учебния процес", споделиха от ръководството на учебното заведение.

На получилите възможност да влязат в управленска роля е предоставен шанс да се сблъскат с отговорностите и задълженията на ръководните кадри в училището. На друга част от гимназистите е поверена работата на техните преподаватели по английски език, руски език, география, физика, биология и физическо възпитание и спорт. Заемащи постове на секретари и охранители също са отстъпили местата си, за да бъде училищното самоуправление издържано в духа на Обединена Европа.

"За поредна година "талевци" доказват, че сред тях има родени лидери, готови да се справят с всяко предизвикателство. На 9 май, те научиха, че Денят на Европа е посветен на мира и единството в Европа. Този ден събира дейните и мотивирани ученици в единна общност, обединена около организирането на инициативи от различно естество", със заслужена гордост споделиха от ръководството на едно от най-добре структурираните учебни заведения в Добрич.

c