Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Председателят на "ХобиСклуб" отбелязва 75 г.

Честване на 75-годишнината на председателя на ХобиСклуб и представител на НАСО в Добрич, Иван Тодоров, ще се състои днес. То ще се проведе от 12 часа в клуба на неправителствената оргнизация. Иван Тодоров кани всички свои приятели, партньори, представители на организации от социалната, културната и обществените сфери.

Иван Тодоров е роден на 9 май 1944 г. Завършва механотехникума в Добрич. Продължава с три допълнителни квалификационни обучения – по "Промишлена естетика", "Машиностроене" и "Трудово право и охрана на труда". Женен, с две деца и осем внука.
Живее и работи като художник-дизайнер единствено и само в ЗПРК Добрич.
Инициатор, основател и председател на НПО "ХобиСклуб" – организация на слепи, слабовиждащи и хора с други увреждания.
В зрящия си период Иван Тодоров е създател на първото българско полуремарке, основател на Завода за полуремаркета и контейнери в гр. Добрич (ЗПРК), изобретател, рационализатор, допринесъл за много престижни награди за предприятието - четири златни медала и други.
Загубва зрението си по време на работа, известно време изпада в депресия, но творческият му дух се пренасочва в друга посока и изненадващо за себе си и приятелите си за кратко време той влиза в ролята на притегателна единица за хора от различни възрасти, но с подобни проблеми. Така се ражда идеята за основаването на неправителствената организация "ХобиСклуб".
В нея членуват хора от различни възрасти със степен и вид на увреждания, както и съмишленици. За краткия период на своето съществуване организацията реализира множество проекти в полза на хората с увредено зрение, които се реализират в страната и чужбина.

c