Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Младежи опознаха трудния път на актьора в театрална академия „Да бъдеш артист”

Във вълнуваща среща с преподавателите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” проф. Боньо Лунгов и доц.д-р Константин Каракостов участваха млади хора от Добрич. Театралната лаборатория „Да бъдеш артист” бе организирана от общински младежки център „Захари Стоянов”.

С много емоции и възможност за пряк контакт младежите опознаха трудния път на артиста и общуваха с доказаните в областта си професионалисти от катедра "Актьорство, режисура и сценография за куклен театър". Водени от младежки ентусиазъм и желание за изява на таланта, те вложиха много оригиналност в решаването на поставените им различни задачи - характерност, внимание, ритми, въображение, пластичност, импровизирани кукли и др. В резултат от лабораторията младежите създадоха нови познанства, размениха идеи и обсъдиха възможности за бъдещо развитие.

Както Про Нюз Добрич писа на 7 май проф. Боньо Лунгов и доц.д-р Константин Каракостов присъстваха на премиерата на комедията „Четири стаи” на клуб „Театър” към ОМЦ „Захари Стоянов” с ръководител Лана Анцаридзе.

c