Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Абитуриенти от СУ "Св. Кл. Охридски" помагат на две семейства в нужда от Добрич

С наближаването на едно от важните събития за завършващите 12 клас идва време и за размисъл какво научиха през годините в училище. 

Абитуриентите от СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич единодушно се обединиха около идеята да организират традиционния за завършващите концерт с благотворителна кауза. И то не една , а две, споделиха от учебното заведение. Посланието на концерта им е "Да бъдем по-добри хора".

Зрелостниците ще подпомогнат семейството на Ева - едно ранено ангелче, което се нуждае от всяка форма на подкрепа. Затова решението на абитуриентите да помогнат дошло спонтанно.

Както Про Нюз Добрич писа, след зверска катастрофа, едва 13-годишна Ева от Добрич е прикована на легло. Вече повече от 7 години за нея се грижи майка й Надежда Георгиева,която също е в тежко здравословно състояние. Ако не получат помощ, скоро те няма да има с какво да оцеляват.

Прикованата на легло Ева от Добрич и майка й имат нужда от помощ, за да оцелеят

А след като беше оповестена информация за сем. Иванови, които загубиха дома си, в следствие на просрочени задължения, а част от абитуриентите са били съученици с Емилия Иванова, се стигна и до желание също бъдат подпомогнати.

Припомняме, че до дни семейството на Калин Иванов от Добрич ще се озове на улицата, след като банка продала ипотекираното им жилище. До това се стигнало след тежка катастрофа, след която мъжът останал парализиран от кръста надолу. Двете му дъщери са абитуриентки тази година.

Банка изхвърля на улицата семейство с три деца на парализиран мъж от Добрич

Събраната сума от билетите за концерта , както и даренията от кутията, която ще бъде на входа на залата на ОМЦ "Захари Стоянов" ще бъде разделена между двете семейства.

Благотворителният концерт на абитуриентите от СУ „Св. Кл. Охридски” е от 18,30 часа тази вечер в Младежки център „Захари Стоянов”. Входът е 2 лева.

c