Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Село Стефаново празнува

Много жители и гости събра празникът на село Стефаново, който се отбелязва на Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия.

Гости на празника бяха евродепутатът Емил Радев, народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, зам.-областните управители Красимир Николов и Живко Желязков, председателят на Общинския съвет на община Добричка Пламен Станчев и секретарят на Общината Соня Георгиева.

В най-ранни писмени източници в турски регистри от 1526, 1527 г. записано като село"Айо орман". Със заповед № 2191 от 27.06.1942 г. е решено село Айорман да се преименува в село Стефаново. Носи името на видния българин Христо Стефанов, защитавал правата на българите, когато Южна Добруджа е била под румънска власт. Борил се за българската кауза.

"Искам село Стефаново да е все така добро, да се развива да става по-задружно и всички да допринесем за по-добрия му облик", каза в приветствието си кметът Марин Хаджийски. Той посочи, че жителите му могат да се гордеят с това, че селото има обединено училище, фитнес и детски площадки, футболен отбор, младежки клуб, пенсионерски клуб, има спечелени проекти. Това е благодарение на всички нас, които милеем за това село, посочи кметът.

„Бъдете здрави и нека помним славните дела на българските войни, изпълнили дълга си в името на родината”, пожела вицеадмирал Манушев.

Нека с. Стефаново се радва на повече млади хора, на благоденствие и добри дни, пожела евродепутатът Емил Радев.

Благодарение на усилията и трудолюбието на жителите село Стефаново ще се развива все по-успешно и всички ще живеят в сговор и разбирателство, се казва в поздравителния адрес от кмета на Община Добричка Тошко Петков, прочетен от Соня Георгиева. "Нека да са пълни душите и сърцата ни с обич, благодарност и човещина", се казва още в поздравлението.

Празничен концерт изнесоха талантите от Представителна детска танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

c