Водещи новини - дясно Спорт

В Добрич се открива Европейското първенство по футбол за девойки до 17 г.

УЕФА одобри окончателната програма на Европейското първенство за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин този месец. Официалното откриване на престижния футболен форум ще се състои днес преди първата среща на българския отбор – с Португалия на стадион „Дружба” в град Добрич от 14:00 ч.

В програмата за откриването ще участват 150 деца от Добрич, показвайки в хореографията на Стоян Господинов и Иван Иванов, че спортът и изкуството обединяват. Ще се включат каратеките на “Самурай”, баскетболистите на “Ънстопабъл”, футболистите на ФК “Добруджа”, танцьорите на арт център “Палитра” и танцова фолклорна студиа “Добруджа”.

Също днес, от 11:30 ч., на стадион „Калиакра” в Каварна Австрия и Холандия ще стартират участието си в първенството. Останалите мачове на старта са Испания – Дания, отново на стадион „Калиакра” от 16:30 ч., и Англия – Германия на стадион „Албена 1″ в едноименния курортен комплекс (паралелно с мача на откриването).

На 8 май от 11:30 ч. България се изправя срещу действащия европейски шампион Испания на стадион „Дружба” в гр. Добрич. В 16:30 ч. на същия стадион ще се проведе и двубоят между Австрия и Англия. В 14:00 ч. на стадион „Албена 1″ ще играят другите два отбора от групата на България – Дания и Португалия. Също в 14:00 ч. Германия ще се изправи срещу Холандия на стадион „Калиакра” в гр. Каварна. В последния ден от груповата фаза, 11 май, от 11:30 ч., България ще играе срещу Дания, докато на стадион „Албена 1″ Португалия среща Испания. Стадионът в к.к. Албена ще приеме още един мач от 16:30 ч. – Германия – Австрия. По същото време в Каварна Холандия и Англия ще изиграят последния двубой от груповата фаза.

Първите два отбора от група „А” и група „Б” ще продължат към полуфиналите, планирани за 14 май от 14:00 ч. на стадион „Дружба” и от 18:30 ч. на стадион „Калиакра.

Новият шампион на Европа ще стане ясен на 17 май (петък) от 14:00 ч. на стадион „Албена 1″.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *