Спорт

С нов най-добър резултат Валентин Андреев продължава да е №1 в света

По време на домашния турнир “Дионисополис”, безценният балчишки талант Валентин Андреев успя да коригира собственото си най-добро постижение в световната ранглиста за юноши под 18 г. – за настоящия сезон. В коронната си дисциплина на чук – с 5-килограмовия уред, Андреев (младши) на три пъти постигна резултати над 80-те метра – 80.18, 82.72 и 80.80. Най-доброто му постижение от втори опит бе само на 37 сантиметра от националния рекорд 83.09 от 2018-а година – също негово притежание. Това е и вторият най-добър резултат в собствената му кариера.

След поредното си изключително силно представяне по време на седмото турнирно издание „Дионисополис“ – в родния Балчик, Валентин Андреев е отново на върха на световната ранглиста в своята възрастова категория. И до момента балчиклията оглавяваше класацията, но с постижение от 77.81 метра.

В останалите дисциплини отново имаше добри резултати в тази дисциплина. Никола Михов постигна 66.37 за победата си при мъжете (7.26 кг). Резултатът е покрит международен норматив за еврошампионата за младежи и девойки под 23 г., но Михов трябва да достигне и изискването на БФЛА от 68.56.

В турнира се включиха състезатели в хвърлянията от цялата страна във всички възрасти. Програмата предложи и състезание за хвърляне на чук и за момичета и момчета под 14 г.

Източник: bgathletic.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *