Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

До есента в Генерал Тошево ще има 12 санирани жилищни блока

Започна санирането на блок по ул. „Опълченска“ №26, което се осъществява в рамките на проект, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж”, съобщават от общинската администрация в Генерал Тошево.
Стартът на строително-монтажните работи бе даден миналата седмица, когато влезе в сила договорът за изпълнение. Той включва полагане на топлоизолация на външните стени, хидроизолация на покрива, смяна на дограма, както и изпълнение на мерки по конструктивно усилване и подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградата, в съответствие с Наредба № 4.
Изпълнител на дейностите е „Дъга- Апостол“ ЕООД, гр. Добрич, а периодът за изпълнение е 90 календарни дни. Общата сума на договора е 211 278,64 лв., без ДДС.
С въвеждане на мерки за енергийна ефективност по блок „Опълченска“ № 26 изцяло санираните жилищни сгради в града ще станат 7.
Отново по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 предстои да бъдат обновени енергийно още 5 блока в града, с което общият брой санирани многофамилни жилищни сгради в Генерал Тошево ще стане 12 до есента на 2020 година.

c