Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Дебют с 1:3 за България срещу Португалия на Евро 2019 в Добрич

В първия ден от груповата фаза на Европейското първенство по футбол за девойки под 17 години, тимът на България отбеляза своя дебют с 1:3 срещу състава на Португалия. Срещата се игра от 14:00 ч. на стадион "Дружба" в град Добрич. Около три хиляди зрители бяха дошли за да наблюдават официалното откриване на Европейските футболни финали и срещата на националките ни срещу девойките на Португалия.

Двубоят започна зле за нашите. Още в осмата минута вратарката Виктория Димова отби удар на Ана Албукерке, но с добавката на Мария Алагоа резултатът беше открит – 1:0 за Португалия. През следващите няколко минути противничките на нашите момичета имаха реални голови положения за да удвоят преднината си, но до второ попадение се стигна 29 минута. При опита си за изчистване на топката - в наказателното поле на България, Вивиане Бесет опъна мрежата зад собствената си вратарка – 2:0 за южнячките от Португалия. Това бяха и най-силните минути на гостенките.

Оттук насетне, националките ни изравниха играта, макар на няколко пъти гредата да спасяваше тима на България. За щастие, в добавеното време на първата част, Здравка Парапунова успя да вдигне трибуните на стадион „Дружба“ на крака. Националката ни центрира фалцово към вратата на Адриана Роча, но стражът на Португалия недооцени ситуацията и се стигна до намаляване на преднината - 1:2.

Последното попадение в срещата дойде в 77-тата минута, чийто автор беше Неграо - за 1:3.

Следващата среща на България от груповата фаза, е срещу тима на Испания - на 8-и май от 11:30 ч. на стадион "Дружба" в гр. Добрич.

В другата среща от Група А - Испания и Дания завършиха при 0:0. Мачът се игра на стадиона "Калиакра" в гр. Каварна.

В група Б

Германия победи с 4:0 състава на Англия. Срещата се игра на стадион "Албена 1" в к.к. Албена.

При вторият двубой в Каварна - Австрия загуби с 1:4 от девойките на Холандия.

Германия - от Евро 2019 по футбол за девойки U17
c