Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В последните секунди добруджански земеделец декларира доходите си пред НАП

Като успешна отчитат приключилата на 30 април - данъчна кампания 2019 г., от офиса на НАП Добрич. 12 565 годишни декларации са били подадени към края на последния работен ден. Общо 6 757 добруджанци са декларирали доходите си за изминалата година по интернет с електронен подпис или персонален код. Изчакалият последните секунди на работното време за да подаде документите си, е добруджанец - регистриран като земеделски стопанин, чийто декларирани доходи са за над 300 хиляди лева.

677 физически лица са ползвали услугите на „Български пощи“, за да декларират доходите си за изминалата година. Все още се очаква да пристигнат декларациите на подалите документацията си в последния работен ден на кампанията.

От приходната агенция обещават, че през 2020 г. декларирането на доходите ще бъде значително по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен подпис. Тогава всички доходи от трудов договор, както и хонорарите и възнагражденията по граждански договори, ще бъдат предварително попълнени от НАП - в данъчните декларации на гражданите. По този начин ще има възможност да бъдат предварително прегледани, коригирани и допълнени - при необходимост.

  „Все повече добруджанци се възползват от електронните услуги, предоставени от приходната агенция. През тази година всеки втори от тях е спестил  от своето време и разходи и е предпочел дистанционната връзка с Агенцията. Нараства и броят на клиентите, ползващи физическите POS терминали, разположени в офиса, като от началото на година чрез тях са платени над 1.2  млн. лв. данъци и осигуровки без такси“, коментира директорът на местния офис на НАП Димитър Димитров.

c