Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Галина Великова с главна роля в "Бисери из оперетната класика" в Добрич

На 2 май, Галина Великова - най-добрият сопранов глас в Добрич, заедно с колегите си от Смесен хор "Добруджански звуци" ще представят концертната продукция „Бисери из оперетната класика“. Музикалното събитие ще бъде със свободен достъп, в Концертна зала "Добрич" от 18.00 часа.

На сцената, Галина Великова (сопран) и Смесен хор "Добруджански звуци" под диригентството на Елвира Пастърмаджиева, ще представят едни от най-популярните оперетни шедьоври на всички времена.

Без съмнение, Галина Великова е най-колоритният солист на добричкия смесен хор. Тя е явление в съвременния художествен живот на Добрич. Почти няма участие на хоровата формация, в което диригентката Е. Пастърмаджиева да не е изказвала благодарност и възхищение от себераздаването на Галина Великова - за изкуството, за публиката и за развитието на хоровото изкуство в града.

Сопраното Галина Великова е родена в Добрич. Тя е един от многото възпитаници на легендарния (в недалечното минало) Детски хор „Маестро Захари Медникаров“. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“, София - в класа на проф. Илка Попова. От 2004 г. работи като хорист в Държавна опера Варна, а от 2017 г. започват солистичните ѝ изяви на оперната сцена.

Притежава богат и разнообразен певчески репертоар. Част от сценичните ѝ превъплъщения са в изпълнение на оперните арии на Розина от „Севилският бръснар“, Сузана от „Сватбата на Фигаро“, Анина от „Травиата“, Инес от „Трубадур“ и мн. други. Освен участието си на оперната сцена, Галина Великова пее и в камерни вокално-инструментални формации.

Като солистка и редови хорист - певицата участва в почти всички концертни изяви на Смесен хор „Добруджански звуци“.

С участието си в концерта „Бисери из оперетната класика“ Галина Великова предстои да отбележи и свой личен празник. На родна сцена, талантливата изпълнителка ще се представи за пръв път пред добричката публика в ново колоритно амплоа - като бляскава и шеметна оперетна примадона.

Не пропускайте възможността - организаторите подаряват концерта с вход свободен.

c