Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Богат афиш на читалище "Йордан Йовков" в Добрич по случай 149-годишнината му

Богата програма подготвя Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ по повод 149 години от създаването на  културната институция.

Проявите по повод годишнината на Читалището стартираха още на 23 април с откриването на изложбата живопис „Цветя“ на Школата по изобразително изкуство с преподавател Р. Стоянова, като към момента всички рисунки на талантливите млади художници от Школата могат да бъдат разгледани в сградата на Областна пощенска станция гр. Добрич.

Празничната културна програма продължава на 2 май от 17:30 ч. със спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ на старшата група на театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева, който се играе с успех през последните няколко месеца. 

На 10 май във фоайето на зала „Зорница“ е концертът на „Смесеният читалищен хор“ с диригент Д. Вангелов. Началният час на събитието е 18:00.

Акцент в празненствата по случай рождения ден на Читалището е и спектакълът на Детска танцова школа „Хорце“ с хореограф С. Атанасова, който ще зарадва любителите на българския фолклор на 17 май от 18:00 ч. в зала „Зорница“.

30 май пък е датата на концерта на „Читалищния състав за градски шлагери“ с ръководител В. Атанасов. Мястото отново е зала „Зорница“, а часът – 17:30.

Класически и поп мелодии ще предложи в своя концерт Музикална школа с преподаватели В. Желева /клас „Цигулка“/, Св. Димова /клас „Пиано“/ и Кр. Димитров /клас „Китара“/. Концертът е насрочен за 4 юни от 17:30 ч. в зала „Зорница“.

Всички събития в празничната програма на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ са с вход свободен.

c