Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Велики четвъртък е! Работилничка за писани яйца в Етнографската къща в Добрич

По традиция и тази година на Велики четвъртък от 10.00 часа в двора на Етнографска къща при Регионален исторически музей – Добрич ще бъде открита работилничка за боядисване и писане на великденски яйца „Зададе се Великден“, съобщиха от музея.
В проявата ще се включат деца от Клуб „Златна ябълка“ при СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Руска Симеонова.
Те ще разкажат какво са научили за многообразието от ритуали и символи, свързани с най-светлия християнски празник, и за различните техники на рисуване и шарене. А всеки гост ще може сам да сътвори пъстър и неповторим обреден предмет, в който да вложи своето умение и фантазия.
Докоснете се до красотата на една хилядолетна традиция и усетете емоцията от подготовката за предстоящия празник, призовават музейните работници.
От 10,30 часа в регионална библиотека „Дора Габе“ ще бъде изнесена празнична беседа за Великден и боядисване на великденски яйца. Ще участват малчуганите от детска градина №8 „Бодра смяна“.От 13 ч. в Народно читалище „Мевляна – 2002 г.“ ще се състои конкурс „Да нашарим яйцата“ за най-шарено великденско яйце.
От 18 ч. в Младежкия център ще се състои концерт „Пролетно вдъхновение“ на Клуб „Пиано“ с ръководител Детелина Захариева с участието на изпълнители от Студио за поп-рок изпълнители „Сарандев“ с ръководител Елена Карабельова при Младежки център – Добрич.

c