Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Право на отговор от Община град Добрич

От Община град Добрич изпратиха право на отговор във връзка с публикацията ни от вчера „Кърпят дупки сред натоварен трафик на ключово кръстовище в Добрич“.

В него се казва:

Община Добрич категорично възразява срещу поредния опит на медията да изопачи фактите и да поднесе недостоверна информация. Публикацията със заглавие „Кърпят дупки сред натоварен трафик на ключово кръстовище в Добрич“  не отговаря на истината.

Ето и обективните факти: На 25.04.2019 г. има действаща организация на движението на кръстовището на бул. „25-ти септември“ и бул. „3-ти март“. „Движението не е отбито“ категорично е невярно твърдение, защото времената организация е до края на месец април.

• Светофарните уредби са в режим „непрекъснат жълт сигнал“, за да не се възпрепятства движението и да се осигури нормална работа по полагане на асфалтовата настилка

• Извършваните дейности на пътното платно са възстановяване на асфалтова настилка, а не „кърпят дупки“, израз който освен липса на професионализъм може да се тълкува като тенденция.

Община град Добрич разчита, че всяка уважавана медия, която спазва етичните стандарти в журналистиката трябва да се ръководи от фактите, а не от възможностите за политическа пропаганда. Вярваме, че „”Пронюз Добрич” ще продължи своята работа с коректно отразяване на събитията и новините, защото нашата обща цел е гражданите да бъдат обективно и коректно информирани.

c