Водещи новини - дясно Генерал Тошево Здраве

Мъж от Пастир е в болница, вероятно се е къпал със замърсената вода

Мъж на 58 години от квартал Пастир в Генерал Тошево бе откаран с линейка в болницата в Добрич, след като е потърсил Филиала на центъра за спешна медицинска помощ.

Той е с видими кожни изменения, задушаване и високо кръвно налягане, научи Про Нюз Добрич.

Приет е за изследвания в болницата.

Споделил е, че се е къпал. Не е пил вода от водопреносната мрежа в квартала.

Медиците се опасяват, че ще последват и други пациенти от квартала.

Притесненията са, че замърсяването с пестициди може да е станало още вчера.

В Ген. Тошево вече е сформиран Кризисен щаб. Всички жители се предупреждават срещу подпис да не употребяват по никакъв начин замърсената вода, обясниха живеещи там.

В квартала има и части на Гранична полиция.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, образувано е досъдебно производство във връзка със случая. Полицията е иззела една от водоноските, издирват се още две, тъй като не е ясно от коя е дошло замърсяването. Конфискуват се и туби с препарати. Извършват се разпити.

Към момента не е изяснено какъв е пестицидът, с който е замърсена питейната вода в квартала. Забранена е нейната употреба.

Водата в квартал на Ген. Тошево е замърсена с пестицид, забраниха ползването й

Според наши източници, в цистерната, от която, най-вероятно е дошло замърсяването, е имало три препарата. Единият от тях е фунгицид.

Общинската администрация в Генерал Тошево има ангажимент да информира гражданите от квартала по никакъв начин тази вечер да не се използва вода от водопроводната система. Използват се всички начини за разпространяване на информация, включително информиране “от врата на врата”.

Все още не е установено лицето, което е причинило замърсяването. Към момента не се разглежда версия случилото се да е умишлен акт, поясни още окръжният прокурор.

Полицията конфискува водоноски и туби с препарати в Ген. Тошево заради замърсената вода

Прави се организация и утре в 9,30 часа на място трябва да има полиция, екипи на “ВиК Добрич”, РЗИ и Община Ген. Тошево, които да извършат съвместни действия. Трябва да се вземат проби от водата от специалисти на РЗИ. Ситуацията ще се контролира от полицията.

Според окръжния прокурор Пламен Николов, вода в квартала няма да бъде пусната поне една седмица, тъй като лаборатория в Добрич няма, а от РЗИ са информирали, че от вземане на пробите до излизане на резултатите ще минат поне 3-4 дни. Той увери, че през това време в квартала трябва да бъде направена организация от община и ВиК за осигуряване на водоноски.

Предстои да се промие както цялата водопроводна мрежа, така и водопроводните отклонения към имотите на гражданите. Затова утре чешмите ще бъдат пуснати, но без да се консумира вода. От “ВиК” са се ангажирали да направят така, че тази вода да не се отчита, за да не бъдат натоварвани гражданите, които нямат вина за случилото се.

Както Про Нюз Добрич първи съобщи, днес е установено, че водата в квартал Пастир е замърсена с пестицид. Според информацията към момента, арендатор е направил това по невнимание.

Според официалното обявление от Община Генерал Тошево “поради извършване профилактика на водопреносната мрежа в кв. Пастир в следващото денонощие кварталът ще бъде без вода. Не се препоръчва на гражданите да ползват водата за битови и стопански нужди в следващите 48 часа. В тази връзка в часовете от 00.00 часа до 6 часа, на 26 и 27 април в града ще бъде спряно водоподаването”.

Follow Me:

Related Posts

 1. Интензивното земеделие е едно от най-опасните престъпления срещу човечеството на ливарската цивилизация на Боклука.

  В не0либералните режими се стига до апогей застрашаващ глобалното равновесие Земята като хабитат

  Човешкият фактор за разлика от затоплянето е решаващ при замърсяването с Отрови в имет на нечи Печалба

  Еко-земеделието , перма културите дават съизмерими добиви но без тези изключително опасни странични ефекти .
  Които не са съвсем странични ами съзнателно търсени , както и при алопатичните “лекарства”

  Заробващи – една от веригите на не0либералното рововладелско общество.

  Икономическото робство с доживотна задлъжнялост, тоталният шпионаж, с въвеждането и на тотален контрол чрез Интернет на нещата (вкл вашите смартфони) и Интернет на телата , Програмата за контрол на климата ( С Chemtrails ), програмите за контрол на ума и емоциите и т..н
  са част от Арсенала срещу Човечеството !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *