Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За първи път в България мюзикълът „Чарли и Шоколадовата фабрика” се играе в Добрич

Детски музикален театър „Дея” от Добрич с ръководител Лана Анцаридзе представя мюзикъла „Чарли и Шоколадовата фабрика” за първи път в България. Премиерата ще е тази вечер от 19 часа в драматичен театър „Йордан Йовков”, спектакълът ще бъде игран и утре по същото време, отново на сцената на театъра.

Мюзикълът „Чарли и Шоколадовата фабрика” е адаптиран по книгата на Роалд Дал и филма от 2005 г. на Тим Бъртън. Зрителите ще се насладят на песни с български авторски текст, сценарий и хореография, ефектни костюми и декор и чудати образи. Ще станат съпричастни на историята за Чарли, момчето, което не спира да мечтае и да вдъхновява хората със своята доброта, което благодарение на невероятния майстор на шоколада Уили Уонка успява да осъществи всичките си желания и да осигури светло бъдеще за себе си и своето семейство.

Ще ви очакваме с нетърпение, а вие очаквайте неочакваното, обещават талантливите деца от Добрич, участници в „Чарли и Шоколадовата фабрика”.

Музикален театър „Дея” е създаден през ноември 2015 година и се посещава от деца и младежи на възраст от 6 до 20 години, заразени от ръководителя им с любов към танца, театъра и музиката. Лана Анцаридзе е родена в Тбилиси, Грузия. На 7-годишна възраст семейството й се мести в столицата на Беларус – Минск, където живее до пристигането си в България преди 5 години. Тогава в Кранево Лана среща чаровен добричлия, влюбва се в него и остава в България. В момента двамата родители се радват на прекрасната си дъщеря, която е на 6 години. Лана е танцьор, певец, хореограф, хоров диригент и актьор и за всеки свой талант и специалност има съответната диплома - от музикално училище, музикален колеж и Музикалната академия в Минск.

Наградите за неуморния труд на Лана Анцаридзе и децата от музикален театър „Дея” не закъсняват. Сред тях са Гран при „Жар птица” през 2017 г. за спектакъла „Бродуей” и Гран при през 2018 г. за мюзикъла „Хотел Трансилвания” от международен детско-юношески театрален фестивал "Приказка за теб", Варна,  Голямата награда за „Хотел Трансилвания” и Голямата награда за режисура от международен детски фестивал „Млади таланти” през 2018 г. в София и други.

Снимки: Димитър Христов

c