Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Екип на ПГ ТОЛП-Добрич е втори в конкурса за най-добър фризьор и гримьор на България

Отборът на Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост – Добрич, е спечелил второ място на Националното състезание „Най- добър млад фризьор и гримьор“, съобщиха от ръководството на учебното заведение. Националното състезание се организира от Министерство на образованието и науката и през тази година се провежда в гр. Хасково.

Добричкият отбор е бил представен от Огнян Георгиев Огнянов (12 "б" клас) - фризьор и Стоян Стойчев Христов (10 "б" клас) - модел.

Огнян Георгиев Огнянов - фризьор от 12 "б" клас на ПГ ТОЛП

Възпитаниците на професионалната гимназия са се състезавали в 1-ва категория "Салонно подстригване – мъжка прическа".

Пред състезателите е била поставена задачата да представят мъжко подстригване и стилизиране, подходящи за корица на списание или фотосесия за колекция на модни тенденции, което да отговаря на критериите за комерсиален и ежедневен стайлинг.

За представянето си, добричките състезатели са били подготвени от двама гимназиални преподаватели - Деница Андонова и Таня Генчева. "Това са млади учители с много творчески хъс за работа и амбиция за успех," коментираха работата на колегите си, от ръководството на ПГ ТОЛП.

За участие в националния кръг през тази година бяха класирани 96 ученици от 17 професионални гимназии от Добрич, Благоевград, Бяла Слатина, Гоце Делчев, Попово, Варна, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Русе, София, Хасково и Ямбол.

Тазгодишното издание на Националното състезание се проведе в сградата на Областна администрация - гр. Хасково. Основен организатор на състезанията е ПГЛП „Райна Княгиня“ - гр.Хасково.

c