Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Тервел е с четири нови одобрени проекта

Община Тервел ще получи финансиране на четири проекта, които ще зарадват хората от три села и възрастните хора от дома в с. Полковник Савово. Три от одобрените проекти са в рамките на кампанията „За чиста околна среда” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към екоминистерството. По единия от проектите в с. Кочмар ще бъде оформена зелената площ в центъра на селото, съобщиха от община Тервел. Ще бъдат доставени бетонова маса с пейки с плот за игра на шах и табла, пейки, бетонови кошчета и комбинирано детско съоръжение с къщичка, кула, пързалка и рампа за катерене. По периферията на зелената площ ще бъдат засадени нови храсти. Табло с изображения и наименования на растителни и животински видове от родния край ще допълва обновения кът.

Вторият проект е за с. Зърнево, в което се предвижда облагородяване на  зелената площ зад читалището, която ще може да   се ползва от младите хора. Тук също ще бъде доставена бетонова маса за игра на тенис на открито, пейки, бетонови кошчета, както и   комбинирано детско съоръжение с къщичка, кула, пързалка и рампа за катерене. Малкият парк ще бъде очертан от 120 броя туи.

Третият проект е за с. Кладенци. В това малко и отдалечено от общинския център селце има нужда от място за отдих както на възрастните хора, така и на малкото живеещи или гостуващи в селото деца. Проектът предвижда доставка на бетонова маса с пейки с плот за игра на шах и табла.  Ще бъде доставена  детска беседка с маса и пейки, предстои и засаждане на храсти.  Пътуващите ежедневно до училището в с.Нова Камена деца ще бъдат зарадвани с обновена автобусна спирка.  Тя ще бъде „облечена“ в нова премяна  чрез декориране с устойчиви на атмосферни условия табла с цветни илюстрации  с екологична тематика.

            Четвъртият одобрен проект е за реализиране на петото юбилейно издание на фестивала „Златна възраст“ на Дома за стари хора в с. Полковник Савово. С този проект община Тервел кандидатства за финансиране от фонд „Социална закрила”. Бюджетът на проекта ще бъде изразходван за закупуване на сценични костюми и тениски с логото на фестивала за всички над 80 участници от домове за стари хора. Ще бъдат закупени   витрини и материали за подготовка на кът за историята на фестивала, както и други материали, обезпечаващи организирането и провеждането на събитието.

            Общата стойност на четирите проекта е 38 500 лв.

          От община Тервел изразяват благодарност за оказаната подкрепа за проектите на народните представители от /-ми Добрички избирателен район Даниела Димитрова и Йордан Йорданов.

c