Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Славин Славчев ще е жури и гост-изпълнител на поп-рок конкурса "Сарандев"

70 заявки за участие от седем държави са подадени за участие в 28-ото издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „САРАНДЕВ” – Добрич’2019. Това съобщиха организаторите от Общинския младежки център след изтичане на крайния срок за подаване на заявки.

Участниците са от Добрич, Разград, Бургас, София, Русе, Севлиево, Тутракан, Сливен, Долни Чифлик, Горна Оряховица, Варна, Ямбол, Търговище, Пловдив, Силистра, Балчик, Свищов и др. Ще се представят и изпълнители от 6 държави - Украйна, Казахстан, Узбекистан, Молдова, Гърция, Румъния.

В момента се обработват заявките и се прослушват демо-записите. Първият етап на конкурса ще приключи на 25.04.2019 г., непосредствено след което всички участници ще бъдат уведомени за резултата.

Журирането ще се проведе под председателството на известния български композитор, певец и инструменталист - Хайгашод Агасян.

Представител на младите хора в тазгодишното издание на конкурса е Славин Славчев, който се присъединява, като член на журито и ще бъде гост-изпълнител в Гала-концерта на 17 май 2019 г.

Славин Славчев завладя българската аудитория и стана двукратен победител в реалити формати - победител в третия сезон на X Factor 2014 - 2015, както и победител в популярното музикално предаване за имитации „Като две капки вода“ 2018. Младият талант продължава своето развитие и е един от музикалните фаворити на България.

Музикантът е участвал във фестивал в Добрич - Let's Rock it през 2013 година. Тогава той и групата му се класират на второ място за авторска песен.

Част от журито на поп рок конкурса "Сарандев" ще бъде и Николай Текелиев - журналист на БНР.

c