Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Атентатът 1925. Денят, в който се отвориха портите Адови (синопсис)

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – Атентатът 1925. Денят, в който се отвориха портите Адови (синопсис) от Велислава Дърева:

Велислава Дърева е публицист, политически анализатор, драматург и кинодокументалист, с над 2 500 публикации, 15 филма и 3 книги, носител на многобройни национални и международни награди. В своето документално-публицистично изследване авторът реконструира историческото време. Време, в което България преживява три войни, три национални катастрофи, три въстания, един държавен преврат и държавно овластен терор; терор, който провокира атентата през 1925 г.; атентат, който дава така желания повод на фашистката власт за методично изтребление на българската левица.

„Атентатът`1925” е съчетание на исторически документи (някои от тях непознати на широката публика), изследователски талант, изненадващи разкрития, наситено драматургично действие, динамичен сюжет и завладяваща публицистика.

„Написах тази книга, за да се помни и да се знае. Като предупреждение и напомняне на какво е способен фашизмът. И за да я има Европа.”, споделя авторът в предговора на изданието.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c