Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ивилина от Балчик има нужда от помощ, за да проходи отново

Ивилина Димова е на 46 години и живее в Балчик. През последните пет години тя е в инвалидна количка. За нейната история разказва сайтът helpkarma за набиране на средства.

Преди 18 години й поставили диагнозата Множествена склероза, която след много години се оказала грешна. В лутането си между лекари и болници в България преживяла „лечението“ на още четири други грешни диагнози със сложни имена.

След тежък вирусен грип през 2014 година долните й крайници се
обездвижили. Тогава лекарите й обяснили, че никога няма да проходя и трябва да свикне с новото си състояние.

"Това беше шок за мен. Трудно е човек да приеме нещо такова нещо", споделя Ивилина.

За щастие, през 2017 година в Истанбулската болница "Анадолу Клиник" турски и американски специалисти я подложили на подробни изследвания и прегледи.
"Те доказаха заболяването Трансверзален миелит. Това е рядко и тежко неврологично заболяване, което уврежда гръбначния мозък, вследствие на вирусни инфекции. Тогава ми препоръчаха интензивна рехабилитация и експериментално лечение с препарата "Мабтера", който стопира развитието на заболяването. За съжаление, в тази клиника не разполагаха с подходящата рехабилитация за мен и не се извършваха експериментални лечения. Затова трябваше да потърся друга болница, която да ми предложи този вид рехабилитация", сподели Ивилина.

Сега единственият й шанс да проходя отново е интензивната рехабилитация в специализиран роботизиран център, какъвто в България няма.

Шанс й предлага турската болница "Мемориал" в Истанбул. "Техният роботизиран рехабилитационен център е вдигнал от инвалиден стол немалко пациенти. Уверена съм, че точно там ще ми помогнат да се изправя на крака. Все още има надежда за мен да проходя отново, но е необходимо да започна процедурите в близкия един месец", споделя жената. И обяснява, че домашната рехабилитация не е достатъчна, за да накара мускулите й да работят нормално, тя само ги поддържа да не атрофират.

С оглед на здравословното й състояние лекарите в Истанбул й назначили двумесечна интензивна роботизирана рехабилитация, за която са нужни 40 000 евро.
Сумата е непосилна за Иви и семейството й. През последните две години с помощта на добри хора се събират средства за лечение, рeхaбилитация и други медицински нужди чрез дарения, които се превеждат по дарителската сметка на нейно име. В нея в момента има събрани 8 000 лева, които са крайно недостатъчни.

"Аз зная, че никога няма да стана предишния деен човек който бях, но надеждата, че ще мога да направя две крачки сама ме кара да "полетя". Най-голямата ми мечта е да мога да се справям сама със собствените си ежедневни нужди, без да товаря близките си с тях. Трудно е да си инвалид, но още по-трудно е да се грижиш за неподвижен човек. Това да гледам болката на близките ми ме съсипва.Все още има надежда за мен да проходя и това е тази роботизирана рехабилитация, но без Ваша помощ няма как да успея. Моля ви, бъдете мои спътници, приятели и благодетели в дългата "разходка" на моето възстановяване. Вярвам, че заедно ще извървим повече от "две крачки". Да можеш да ходиш е щастие!", споделя Ивилина.

  • За финансова подкрепа към Ивилина са открити следните сметки:

Уникредит Булбанк : BG58UNCR70001522488716  BIC: UNCRBGSF  КЛОН 312 гр. Балчик

Титуляр : ИВИЛИНА ПЕНЧЕВА ДИМОВА 

DMS IVI на номер 17 777

PayPal : ivilina.dimova@abv.bg

Дарения могат да се правят и чрез сайта helpkarma

  • Контакти на Ивилина Митева:

facebook: Ivi Mileva

Тел. 089 955 0823

c