Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Атлети събраха 4200 лв за малкия Дани от Добрич

Благотворителна лекоатлетическа проява във Варна събра 4200 лв за малкия Дани от Добрич. Организаторите благодарят на всички, които откликнаха на повика за помощ. Основното събитие беше в морската градина, но кутии за благотворителност имаше поставени на няколко места в града. Много спортисти също участваха в благотворителната акция.

Организатор на благотворителната инициатива бе Андрей Трайков, на когото семейството на Дани изказва огромната си благодарност за това, че е човек с огромно и добро сърце.

"Зад него застанаха безброй негови приятели, с не по-малки сърца. Радвам се, че се запознах с част от тях. Заряда, който получих не мога да опиша с думи. Всички бяха толкова искрени и положително настроени. Имах чувство, че познават Дани от самото начало на битката му за живот, а те дори не са го виждали.
Събраната сума по време на събитието и поставените предварително кутии от Андрей е 4200 лв, която вече е по дарителската сметка на Дани", посочва майката на момченцето.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите поставят диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък, Дани води голяма битка. През последната една година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата необходима за рехабилитацията на Дани в „Рибем“, е непосилна за младото семейство. За 24 процедури, които се равняват на 12 дни престой за Дани, сумата е 2400 евро, в които пари не влизат разходите по транспорта, храната и квартирата. Рехабилитациите трябва да са постоянни, непрекъснати, за да има добър резултат.

c