Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Златен медал за училището по изкуства в Добрич от международния конкурс „Нова музика”

Златен медал завоюваха талантливите момичета от квартет „Lady's stars” от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич от международния конкурс „Нова музика”.

Конкурсът се проведе за 14-и път в Горна Оряховица. Организатори бяха народно читалище „Напредък – 1869” и Община Горна Оряховица, под патронажа на Министерството на културата. Участие взеха над 140 млади изпълнители от България, Румъния, Беларус, Молдова, Косово и Азербайджан. Тазгодишното издание бе посветено на 150-годишнината от създаването на НЧ „Напредък – 1869”.

За първи път тази година в конкурса бе добавен трети тур. В него се състезаваха тримата участници от трета и четвърта група и вокалните формации с най-много точки, съобщи за Про Нюз Добрич вокалният педагог на „Lady's stars” Милена Пеева. Гран при спечели певица от Беларус, а златният медал бе присъден на добричкия квартет.

В „Lady's stars” се изявяват Василена Георгиева, Гергана Георгиева, Яна Обретенова и Мартина Петрова. Яна тази година е абитуриентка и решихме последното ни участие в конкурс да бъде посветено на нея, сподели Милена Пеева.

c