Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Цветанов в Добрич: Ако всички не гласуваме на 26 май, рискуваме да оставим на случайността бъдещето на България и на ЕС

От резултата на европейските избори ще зависи каква ще бъде подготовката ни на предстоящите местни избори през есента на 2019 година. Това каза пред 500-те души, препълнили залата на драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. В срещата с членове и симпатизанти на ГЕРБ участваха още народните представители вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ, и Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, както и членове на областното ръководство на партията, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ .

„Местните избори дават най-пряко отражение на нагласите в обществото. След края на европейските избори ние ще направим анализ на активността и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник. Така ще бъдем сигурни, че за местния вот ще направим най-добрите предложения за управници“, обясни Цветанов. По думите му сега е моментът за генералната репетиция за предстоящите местни избори. „Не смятам, че днес жителите на Добрич са доволни от работата на кмета. Не смятам, че в останалите общини, с изключение на Шабла, хората са доволни от местната власт“, каза още той.

Цветанов обясни, че е изключително важно, че при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов икономиката е в подем, приходните агенции работят отлично и това дава възможност за отделяне на допълнителни средства за реализирането на различни проекти, които развиват и модернизират българските населени места. „Правителството отпусна 1,35 млрд. лв. за изграждането на АМ „Хемус“, този процес вече е необратим. Сигурен съм, че магистралата ще даде тласък в развитието на Северна България“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„В момента страната ни води заключителни преговори за построяването на завод за автомобили в България, което ще даде изключително голям икономически растеж и ще разкрие хиляди нови работни места. Аз съм убеден, че правителството полага усилия, за да може България да бъде избраното място за тази инвестиция“, сподели Цветан Цветанов.

„На 26 май, който иначе е почивен ден, имаме отговорност за бъдещето на България и на Европейския съюз. Ако подценим тези избори и не отидем за упражним конституционното си право да гласуваме, рискуваме случайността да определя бъдещето на България и на ЕС“, категоричен бе председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Той сподели увереността си, че Добрич се нуждае от промяна на местните избори и тази промяна може да започне още с изборите за ЕП.

Цветан Цветанов напомни, че в новия финансов програмен период се очаква европейският бюджет на България да стигне 18 млрд. лв. – с 4 млрд. лв. повече от досегашния. „Това е най-високият бюджет откакто сме в ЕС. Тези средства ще отидат за българските общини и за подобряване на средата за живот в тях“, завърши той.

c