Водещи новини - дясно Общество

Официално откриха ремонтиран участък от пътя Добрич – Кардам

Николина Чапанова – директор на дирекция проекти по ОП „Региони в растеж“ бе гост на церемония за откриване на изцяло рехабилитирани 14 км от път II-29 – Лот 5. На събитието присъстваха заместник областните управители Живко Желязков и Красимир Николов, директорът на Областно пътно управление Добрич Георги Стратиев, кметове и общински съветници. След водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добричка духовна околия иконом Иван Дойчев, Н. Чапанова пожела безаварийно пътуване. Тя припомни, че Лот 5 обхваща участъка от разклона за с. Паскалево, околовръстния път на Добрич – източната му дъга, до разклона за с. Стефаново. В рамките на реализацията на обекта са напълно рехабилитирани 6 мостови съоръжения, добави още тя. Стойността на обекта е близо 14 млн. лв. „Миналата година приключи още един Лот от този път, чиято стойност бе 8,5 млн. лв. Общо с приключените лотове през миналата и тази година са напълно рехабилитирани 30 километра от път II-29 на стойност 30 млн. лв. Това ще доведе до смаляване на времето за пътуване и ще подобри комфорта. В навечерието на светлите празници призовавам водачите за разумно шофиране“ – каза Н. Чапанова.

Заместник областният управител Ж. Желязков благодари на изпълнителите на обекта и заяви увереност, че добрата съвместна работа с МРРБ и АПИ ще продължи в отговор на повишените изисквания на хората. Той отбеляза, че това е една от най-важните и най-натоварени пътни артерии и пожела безаварийно пътуване на всички.

Пред журналисти Н. Чапанова сподели в отговор на питане, че за настоящия програмен период на територията на област Добрич няма други проекти по оперативната програма. Тя поясни, че сега стартира планирането за следващия програмен период и тепърва пред9стои да се правят анализи за подготовка на новите проектни предложения.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *