Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Втора поредна победа и нова надежда за спасение на "Добруджа 1919"

Футболистите на "Добруджа 1919" успяха да постигнат втора поредна победа у дома - с 2:0, над състава на "Поморие". Днешните трите точки са от решаващо значение за оцеляването на добричлии сред професионалистите. След раздялата с Кокала, момчетата на Радослав Георгиев като че ли се стреснаха и отчетливо търсят победата в последните срещи.

Попаденията на стадион "Дружба" реализираха Етиен Кабобола (в 14′) и Николай Минков (в 32′). Силният домакински натиск през първата част, добричлии продължиха и във втората, но предимно с контраатаки. При спорадичните атаки, гостите имаха своите добри възможности, но "жълто-зелените" успяха да опазят вратата си суха. 

За съдията на срещата - Красимир Кръстев от Шумен, не се наложи да се намесва кой знае колко. Футболистите играха чисто и в крайна сметка се наложи да бъдат показани само три жълти картона - два за играчи на домакините и един за гостите

След днешната среща от XXV кръг, "Добруджа 1919" е само на точка под чертата, разделяща оцеляващи и отпадащи. Същият брой точки - 21, има и състава на "Пирин", които обаче са с мач по-малко от добричлии и в този кръг успяха да надделеят с 3:2, при гостуването си на "Несебър".

В оставащите четири кръга до края на шампионата, за "Добруджа 1919" предстоят три гостувания и един домакински мач. Добричлии приемат "Струмска слава" на 18 май. Гостуванията са - на "Арда" (25 април), на "Кариана" (11 май) и на "Литекс" (25 май).

c