Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Победа за отбора на ПГ по туризъм във викторината на Районния съд Добрич

За поредна година в Деня на отворените врати в Районния съд се проведоха инициативи и състезания между ученици на правна тематика.

Отборът на ПГТ „П. К. Яворов“ е първи във викторината, организирана от Ивайло Милев – държавен съдебен изпълнител и Теменуга Георгиева - ръководител на съдиите по вписванията ,като част от  програмата „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, съобщи за ПроНюз Добрич директорът на учебното заведение инж. Нели Апостолова.

Учениците с интерес и готовност участваха в симулиран граждански процес. Те влязоха в  ролите на съдия, адвокати и вещи лица по гражданско дело, образувано по иск срещу община Добрич от бащата на дете, ухапано от улично куче.Учениците осъдиха Общината да плати обезщетение на момчето за причинените му неимуществени вреди-болки и страдания в резултат на ухапване от безстопанствено куче.

Съдия Стела Тонева и съдия Соня Дженкова връчиха  на учениците конституции и удостоверения  за участието им в образователния проект .

Дължим успехите си на активната и неуморна работа по подготовката на Наталия Петрова -мотивиран  и амбициозен млад учител  по философски цикъл в ПГ по туризъм, сподели още директорът инж. Нели Апостолова.

c