Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Сюлейман Сюлейман от Добрич е в евролистата на ДПС

Избираемите места в листата на ДПС за Европейския парламент са за Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, но е сигурно, че Карадайъ ще се откаже. Според хора от ДПС, сега било вероятно Пеевски да замине.
На пета позиция е Атидже Али–Вели, а на шеста - Севим Мусак, седми е Станислав Анастасов, който през 2014 г. бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат. Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от села Абланица, община Хаджидимово. След тях са Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова (Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабил (Пловдив), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна) и Цветан Енчев (София).

Засега Сюлейман Сюлейман е единственият кандидат за евродепутат, който е от Добрич. Той е роден на 2 ноември 1990 г. в гр. Добрич. Притежава бакалавърска степен по „Мениджмънт“ и магистърска степен по „Реклама и медийни комуникации“ от Икономически университет – Варна. През 2012 г. се обучава в специалност „Икономика“ в Университет Мармара – Истанбул по програма за студентски обмен „Еразъм“. Член на Младежко ДПС от 2009 г. Бил е председател на общински съвет на Младежко ДПС – Тервел. Секретар на областния съвет на Младежко ДПС – Добрич в периода 2013 – 2016 г. Участвал в проекти на Младежко ДПС „Симулации на Народно събрание“ и „Симулации на Европейски парламент“. Владее турски и английски език.

c