Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ПУДООС одобри 13 еко проекта на кметства и учебни заведения от област Добрич

В рамките на националната кампания „Чиста околна среда” ще бъдат финансирани 13 проекта на кметства на населени места и учебни заведения. Те са класирани в рамките на конкурса „Обичам природата и аз участвам” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ.

805 са постъпилите проекти на общини и кметства. Комисията предлага финансиране до 10 000 лева да получат 234 проекта. Сред тях три са на населени места от община Тервел – Зърнево /”Парк за младите”/, Кладенци /”Зелен център”/ и Кочмар /”Център за всички”/.

Другите одобрени проекти са на кметства от община Добричка – Паскалево /”Изграждане на място за отдих и детска площадка”/, Стожер /”Изграждане на място за отдих и детска площадка”/, Житница /”Изграждане на зона за отдих в местността Чешмище”/, Малка Смолница /”Да превърнем селото в зелена зона”/ и Победа /”Чиста мода, чиста околна среда от с. Победа”/.

От постъпилите 585 проекта на училища и обединени детски комплекси комисията предлага да бъдат финансирани 134 проекта със средства в размер до 5 000 лв. Сред тях е проектът на ОУ „Христо Смирненски“, Генерал Тошево на тема „Шахматен шифър на природата”.

Сред одобрените 107 от общо подадените 414 проекта на детски градини, финансиране до 5 000 лв. ще получат проекти на детските градини в с Одърци        „Зелени усмивки от ДГ с. Одърци”, ДГ „Дъга“, с. Стефаново – „Екология в игри”, ДГ с. Ведрина – „Обичам природата - и аз участвам” и ДГ „Здравец, Стожер – „Малки еколози”.

c