Култура

Писател-предприемач дари свои творби за културата в Добрич

По време на литературна среща с добричката публика – на 18 април, старозагорският писател и бизнесмен Драско Закеф представи три свои творби – новелата „Ново начало” и романите „Опърничавите” и „Мечтател”.

Драско Закеф гостува в Добрич по покана на Сдружението на писателите в град Добрич и Регионална библиотека “Дора Габе”.

Драско Закеф е литературен псевдоним на Младен Стоянов – бизнесмен и предприемач от Стара Загора – член на Ротари клуб. В Добрич, Закеф пристигна след премиерно представяне в Букурещ.

Една от книгите му – „Опърничавите“, вече е създаден филм със същото заглавие, чиято официална премиера ще бъде на 17 май 2019 г. На срещата присъства и Георги Костов – режисьор на кино-продукцията, който представи трейлъра към филма и сподели моменти от работния процес.

Прекрасен жест от страна на Драско Закеф – присъстващите на литературната среща получиха по един екземпляр от трите книги, с автограф от автора. Гостът дари представените на срещата, книги, и за библиотечния фонд, откъдето читателите могат да ги заемат за дома.

Драско Закеф

Младен Стоянов е роден на 31 декември 1961 г. в Стара Загора. Завършил е Математическа гимназия, след това и “Електронна техника“ във ВМИ-Габрово. До 1990 г е работил в завода за ДЗУ, по-късно в частна фирма като програмист. През 1996 г. създава „Бултех 2000“ ООД, фирма с основно производство млекоанализатори.
Инвестира в създаването на първия български аеробатичен самолет „Алдо-50“. Женен, баща е на четири деца.

Снимки: Мрежата

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *