Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Добрич 3 995 граждани не посетиха офиса на НАП, за да декларират доходите си

Броени дни преди края на кампанията за деклариране на доходите от физическите лица, от офиса на Приходната агенция в Добрич съобщиха, че до момента са получени общо 7 896 формуляра от клиенти на НАП. Според изнесените от Агенцията данни, гражданите на Добрич - макар и с малко, предпочитат създадената интернет платформа, пред алтернативата да посетят гишетата на териториалния офис в Добрич.

От всички подадени 7 896 формуляра, 3 995 са постъпили с електронен подпис или ПИК, издаден от приходната агенция, което представлява 50.6% от подадените декларации. Останалите 3901, са приети чрез гишетата на ТД на НАП.

От НАП Добрич отново напомниха, че крайният срок за деклариране на доходите от 2018 г. изтича на 30 април, като също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък. Плащането може да стане електронно, посредством банкова карта без такси - чрез електронната услуга на НАП, достъпна на сайта www.nap.bg.

Удобна възможност да бъдат проверени всички изплатени суми извън трудов договор - за 2018 г., е чрез електронната услуга с ПИК или е-подпис. В база данни от справката се са налични всички хонорари, възнаграждения по граждански договори и други, които лесно могат просто да бъдат прехвърлени в декларацията на физическото лице.

Повече информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на единен телефон 0700 18 700 или в сайта на НАП.

c