Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Затвор и обществено порицание за мъж, заплашвал полицаи в Каварна

Многократно осъждан каварненец ще ще търпи ново наказание "лишаване от свобода" за 6 месеца, за хулиганство, след като състав на Окръжен съд в Добрич е потвърди изцяло присъдата, наложена от Районен съд - Каварна.

Осъденият ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Добрич. На подсъдимия е наложено и наказание „обществено порицание“, което следва да бъде обявено на страниците на общинския вестник в град Каварна.

34-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 14 и 15 ноември 2016г., в Районното управление на МВР в Каварна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В два поредни дни, мъжът крещял, ругаел и заплашвал полицейски служители, събличал се гол, демонтирал осветително тяло в изолаторното помещение и блъскал по вратата на ареста. Подсъдимият бил задържан, след получен сигнал за нарушаване на издадена срещу него ограничителна заповед за защита от домашно насилие. Непосредствено след като бил вкаран в сградата на районното управление той започнал да се държи непристойно и провокативно.

Окръжният съд е приел за безспорно установено, че подсъдимият е демонстрирал поведение, противоречащо на установените в обществото морал и порядък и което е провокирано от хулигански подбуди. Проявите на мъжа се характеризират с висока степен на обществена опасност, тъй като са осъществени в сградата на полицейско управление и са били насочени към полицейски служители - органи, които по закон са натоварени с охраняването на обществения ред и спокойствие, коментира в решението си въззивният съд. Съдебният състав е счел, че наложеното на мъжа наказание е съобразено и с обременено съдебно минало на подсъдимия, който има 11 осъждания за разнородна престъпна дейност.

Решението, постановено от Окръжен съд е окончателно.

c