Крими

Още кокаин изплува в морето край Каварна

Нови количества пакети с кокаин са били открити на 16 април по българското черноморско крайбрежие – в морето край нос Калиакра. Досъдебното производство се води от Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Варненска Апелетивна прокуратура.

Досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, ръководи Окръжната прокуратура в Добрич, след като на 16 април около 17 часа следобед в морето пред плаж „Болата“ на Калиакра е изплувал пакет с наркотици, вързан към спасителна жилетка.

Сакът, който съдържа 16 пакета – всеки с тегло 1 кг и 100 г, е забелязан при обход на катер на Граничната полиция. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са започнали незабавни действия по разследването. Намереният наркотик е реагирал на кокаин на полевия тест.

Назначени са експертизи, които трябва да установят дали изплувалият сак с кокаин край нос Калиакра е подобен на пакетите с кокаин, които бяха намерени край Тюленово и „Слънчев ден“ край Варна.

От Апелативната прокуратура във Варна припомнят, че количеството кокаин край Тюленово бе 170 кг, а край Варна – 25,430 кг, като високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота – между 80 и 95%.

Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *