Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Нови 18 килограма кока изплува край "Болата"

Граничните полицаи от ГПУ-Каварна са открили поредната изплувала раница с близо 18 килограма кокаин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 16 април, около 15 часа, гранични полицаи от ГПУ-Каварна извършват обход на морския бряг в района на местността Болата. Наблюдавайки от високата част на ската, край брега забелязват пакет със завързана за него спасителна жилетка - сходен на откритите на 9 април сакове с кокаин.

В хода на организираните от полицейските служители допълнителни действия, в 17.20 часа на плажа Болата е изваден плътен полиетиленов чувал със завързана около него със скоч и въже спасителна жилетка. Извършен е оглед на местопроизшествие от разследващ полицай от РДГП Бургас.

В чувала са установени 16 пакета с прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало на кокаин. Измереното в ГПУ – Каварна, общо тегло на наркотика е 17.923 кг. 

Предприети са незабавни действия по разследването, под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

Снимки: МВР

c