Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ансамбъл "Бизоне" от Каварна записа визитка за Голямото хоро в Брюксел

На брега на морето край Каварна бе записана визитката на танцов ансамбъл "Бизоне" за участието му в едно от най-значимите събития от календара на Европарламента и столицата на Европа Брюксел - Голямото хоро.

По покана на евродепутат Ева Майдел и с подкрепата на Община Каварна танцьорите ще имат честта да представят Каварна и България на най-големият християнски празник Великден.

Ансамбъл „Бизоне” от Каварна е одобрен сред най-добрите фолклорни ансамбли, които да представят България в столицата на Европа – Брюксел. Той ще е един от представителите, които ще се присъединят към Голямото хоро на Гран Плас.

Решено е: Ансамбъл “Бизоне” от Каварна ще участва в “Голямото хоро” в Брюксел

Припомняме, че единодушно Общинският съвет в Каварна подкрепи предложението на общинския съветник Йордан Стоянов в бюджета на Общината да се заложат 15 000 лева, за да се обезпечи финансово участието на 16 млади танцьори от ансамбъл “Бизоне” в инициативата „Голямото хоро“, която за шеста година ще се осъществи в Брюксел.

На 27 април тази година евродепутатът Ева Майдел за трети път ще поведе българско хоро на централния площад в столицата на Европа. От общо 150, десет са ансамблите, които ще се включат и един от тях е „Бизоне“ от Каварна.

c