Спорт

Алтен Атанасова с медал за СКЛА “Добруджа 99” от кроса в Сунгурларе

Седмото издание на кроскънтри надпреварата “Сунгурларска долина”, се проведе на на 13-ти април в едноименния град от югоизточна България. Над 80 картотекирани състезатели се включиха в тазгодишната спортна проява.

Добричката лекоатлетическа школа, в лицето на СКЛА “Добруджа 99” беше представена от състезатели при момчетата и момчета под 14 год. и при юноши и девойки под 20 год., сподели Еманюела Радева.

На трудното трасе в 3-километровата дистанция, шампионката на спортно ходене Алтен Атанасова показа завидна форма и се пребори за бронзов медал при девойките под 20 год., с резуатат от 12,23 мин. Единствено Денислава Борисова (Шумен) – с 11.51 мин. и Паолина Грозева (Тракия 96 Пловдив) – 12.12 мин. изпревариха талантливата добричлийка.

При девойките под 14-год., Карина Димитрова е с личен резултат от 3.50 мин. – на дистанцията от 1 000м и финишира 6-та, намирайки място място при разпределението на паричните премии.

При момчетата под 14 години – Ашкън Али завърши пети, с постижение от 3,51 мин. в късата дистанция на 1000 м.

Денис Атанасов е шести, при юношите под 20 год. – с резултат 16,04 мин, на 4000 м.

Организатор на състезанието е един от най-добрите бегачи на дълги разстояния в България – Шабан Мустафа.

В края на следващата седмица – на 20 и 21, националите Алтен Атанасова, Петър Димов и Радосвета Симеонова – възпитаници на Николай Янков, ще представят България на Балканиадата в гръцкия град Александруполис.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *