Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Днес "Добруджа 1919" излиза за успех срещу лидера във Втора футболна лига

В среща от XXIV кръг на Втора професионална лига, футболистите на "Добруджа 1919" - водени от треньора Радослав Георгиев, гостуват на "Царско село 2015".

Един срещу друг се изправят лидерът и почти сигурен кандидат за влизане в Първа професионална лига и последният - също с реални шансове за завръщане в Трета Североизточна група. "Царско село" вече има 15 точки аванс пред втория - "Монтана" и за щабното ръководство, първенството е въпрос на доиграване. През миналата година, софиянци не успяха да намерят сили за влизане в елита, но през този сезон, са категорични лидери.

Аналогичен развой имаше и за жълто-зелените от "Добруджа 1919", но през миналия сезон, когато бяха едноличен лидер в Североизточната група. В момента, отбелязващите своят 100-годишен клубен юбилей, са все още с теоретични шансове за оставане в професионалния футбол - стига да успеят да вземат някакви точки във оставащите шест кръга от първенството. Спасителната зона за тях е на 7 точки. Мисията все още не е обречена, но за целта освен добра защита, Радослав Георгиев ще трябва да мотивира момчетата и да са успешни в завършващата фаза на атаката.

Днешната среща ще се играе на клубния стадион "Царско село" в столицата и ще бъде ръководена от съдията Вангел Вангелов, с помощници - Петър Рангелов, Станислав Груев и Ивайло Ненков.

По искане на Футбол Про Медия и след постигнато съгласие от двата състава, срещата от ХXIV-ти кръг във Втора лига, между отборите на ФК „Царско село 2015“ СФ  и ПФК „Добруджа “ Добрич, беше преместена с ден по-рано - на 13 април от 15:00 ч., вместо вместо на 14 април от 17.00 часа.

За предстоящия ХXV-и кръг, мачът между отборите на ФК „Царско село 2015“ и ФК“ЦСКА 1948 “ също е с променен начален час - от 17:00 ч., вместо от 17.30 часа, на 22 април.

c