Крими

Заради неподходящи условия в ареста пуснаха под гаранция наркодилър от Оброчище

Окръжният съд в Добрич е уважил молбата на разследван за притежание на наркотици, изменяйки наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3000 лева, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Добрич.

42-годишният М.И. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Албена, за това, че на 29 декември 2018 г. в с.Оброчище, общ.Балчик, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 360 грама марихуана. Наркотикът е открит при претърсване и изземване от офис, в който задържаният работел.

След анализ на данните по делото, съдебният състав е преценил, че към момента обвиняемият няма как да попречи на воденото разследване или да се укрие и да повлияе на свидетели по делото. Разследваното престъпление е с висока степен на обществена опасност, но от момента на задържането на мъжа – досега, по досъдебното производство не са извършвани никакви процесуално-следствени действия, посочва в мотивите си съдът.

Съдебният състав е взел под внимание здравословното състояние на мъжа. Според заключението на назначена по делото съдебно-медицинска експертиза, заради заболяване той трябва да спазва определен хигиенно – диетичен режим, който не може да бъде приложен в условията на следствения арест.

Съдът е счел, че постановената спрямо мъжа мярка за неотклонение е несъразмерно тежка, необходимостта от нея е отпаднала и тя трябва да бъде изменена в по-лека.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *