Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Деца от Крушари ще са едни от най-малките в конкурса "Бялата лястовица"

За втора поредна година, децата от Танцов клуб "Василена" към  Центъра за социална превенция, функциониращ към МКБППМН ще вземат участие в конкурса " Бялата лястовица" в град Генерал Тошево, който започва на 13 април.

Децата от танцовия клуб ще се състезават в категорията "Най-добра хореография". За добрата подготовка на танцьорите, заслугата е на ръководителите на формацията - Филипа Няголова и Иван Гроздев.

За пръв път община Крушари изпраща на фестивала и деца от детската градина в Крушари. Малките чаровници, под ръководството на своя музикален педагог Мариана Колева, ще се представят с компилация от забавни песни и танци. В конкурса, те ще се борят за приз в категорията „Най-малък участник”. Малчуганите от музикалната формация са също част от съставите, които работят към Центъра за социална превенция.

Фестивалът "Бялата лястовица" има за цел да покаже оригинални тематични и сюжетни произведения в различните жанрове на танцовото изкуство – фолклорни танци, танцово шоу, модерен танц, мажоретен танц, характерни танци и латиношоу. Ежегодната проява дава възможност за нови контакти и шанс за изява на значителен брой деца и млади хора в областта на танцовото изкуство.

c