Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Дарителска кампания „Имам в повече. Вземи си, ако нямаш” стратира в Крушари

ДА БЪДЕМ ДОБРИ, ВСИЧКИ ИМАМЕ В ПОВЕЧЕ ! - вярват от ЦРСИ в Крушари.

От 15 април, Център за рехабилитация и социална интеграция в община Крушари стартира инициатива „Имам в повече. Вземи си, ако нямаш”, съобщиха от ръководството на социалното здравно заведение.

Потребителите на Центъра и жители на общината могат да се включат в дарителските дейности, като донесат и подарят цветя – стайни или градински, разсад на цветя и зеленчуци, луковици, семена за цветя и зеленчуци, храсти, дръвчета.

В специално обособения за целта кът ще има възможност да се разменят играчки за децата-потребители, дребни домашни потреби,  дамски и мъжки аксесоари и други вещи.

Хората, ползващи услугите на Центъра могат да предоставят от тях плодове, зеленчуци и дребни вещи, които имат повече, а някой друг се нуждае в момента от тях.

Капацитетът на ЦСРИ е 20 места, като реалния брой на обслужваните лица е 57.  Услугата набира все по-голяма популярност сред местното население предвид отличната си материална база и разширяването на дейностите и рехабилитациите, които се предлагат. 

Първите, които вече се подготвят за импровизирани цветен базар са младежите от Защитеното жилище в Крушари, които ще предложат разсадени в саксии стайни цветя, мушкато и сакъзчета.

В навечерието на Цветница и Великден, Екипът на ЦСРИ – Крушари кани всички желаещи да станат съучастници в новата инициатива.

c