Добрич Образование

Започна ремонтът на ОУ “Христо Ботев” в Добрич

Стартираха строителните дейности в ОУ „Христо Ботев“, съобщиха от общинската администрация. Те се извършват по проект “Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич-I“, който се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“.

Договорът за ремонта е на стойност 1 350 120,60 лева. Срокът на изпълнение е 360 календарни дни. Изпълнителят на дейностите е „Прогрес 99“ ЕООД, гр. Добрич, а строителният надзор ще се осъществява от „Булинженеринг-ТС“, гр. Варна.

Проектът включва също обновяване на ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“ и ДГ 32 „Зорница“. Срокът за изпълнение на целия проект е 24 месеца, считано от 28.12.2017 г. Общата стойност на проекта е 6 193 021,62 лева.

Инвестиционните проекти включват всички енергоспестяващи мерки, предписани като задължителни в енергийното обследване, мерки по рехабилитация, реконструкция и пълно обновяване на сградите, предписани като задължителни в техническото обследване и мерки, свързани с подобряване на достъпа за лица с увреждания.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *